Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΣΟ?

Πόσο ηθικό είναι να δημοσιεύονται φωτογραφίες από ανοιχτό φέρετρο?


Hermes: Υπάρχουν και όρια στην οικειοποίηση γεγονότων
AgiosPistatsios: Στο aeginamprosta αναφέρεσαι?
Hermes: Αν αυτό είναι μπροστά, θα κάτσω πίσω.
sxoliastis: ουδέν σχόλιο

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ (ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

tora poy grapsate gia to Aegina mprosta tha ton exete ton ypopsifio kalytero pelati sas sto blog

Ανώνυμος είπε...

MPRABO KALA KANETE KAI KRAZETE TON DHMODIDASKALO, MELLONTIKO YPOPSHFIO DHMARXO, AGWNISTH, SFETERISTH AN8RWPWN KAI YPOLIRSEWN KAI NEKROFILO!!! EINAI AHDIA AYTO POY EKANE DEN SEBASTHKE KA8OLOY OYTE TON NEKRO OYTE TOYS ZWNTES SYGGENEIS TOY ANTE MHN PW KAMIA PIO BARIA KOYBENTA

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

peite kai kati kai gia to site tis neas epohis py exei kai video.ntrpi kai sta dyo sites.

Ανώνυμος είπε...

Από τη σύνταξη της Νέας Εποχής
Η νέα εποχή ενήργησε κατόπιν άδειας και έγκρισης της οικογένειας αλλά και μετά από άδεια της Aldeus Entertainment. Η οικογένεια θεώρησε ότι η κηδεία ενός καλλιτέχνη πρέπει να έχει ένα πλήρες ρεπορτάζ. Φροντίσαμε να μην υπάρχει καμία φωτογραφία όπου να φαίνεται το πρόσωπο του νεκρού και προσπαθήσαμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία καριέρα του καλλιτέχνη. Ο ανώνυμος που κάνει σχόλιο για το site ξεχνάει φαίνεται ότι για έναν καλλιτέχνη, τροφή είναι το χειροκρότημα, δηλαδή η αναγνώριση. Έστω και μετά θάνατον. Γιατί εδώ στην Αίγινα, ο George Costacos δικαιούταν μια μεγαλύτερη αναγνώριση

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή να προσβάλλουν ακόμα και νεκρούς... Α
υτό που λέγεται ότι πατάνε επί πτωμάτων τελικά το είδαμε και σε εικόνα να ισχύει!!! Ντροπή !!! Αίσχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Kala re paidia, stis efimerides otan exoun reportaz apo kidies einai nekrofiloi kai sfeteristes?

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το δύσκολο δεν είναι να κριτικάρεις και να προσβάλλεις ανώνυμα, αλλά να μιλάς με όνομα και επώνυμο και να δέχεσαι τις απροσεξίες, θέλω να πω τη γνώμη μου για το θέμα.
Πρώτη ερώτηση είναι πόσοι από τους σχολιάσαντες τον γνώριζαν πριν πεθάνει; Εγώ πάντως ναι!
Δεύτερη απορία είναι μου αν τα τόσα ρεπορτάζ από θανάτους που καλύπτουν τηλεοράσεις και εφημερίδες με φωτογραφίες κλπ είναι ανήθικα ή αν μας πειράζει επειδή ενοχλεί ο συντάκτης...
Επίσης, θεωρώ ότι αδικείτε και τα site των τοπικών ΜΜΕ και καλώς σας απάντησαν.
Επειδή, όπως είπα σέβομαι απόλυτα τον Γιώργο και μάλιστα είμαι ένας "εκ των ζώντων συγγενών του" αφαιρώ άμεσα τη φωτογραφία, όχι γιατί θεωρώ ότι ήταν λάθος, αλλά γιατί θα ζει στη μνήμη και στη συνείδησή μας και πρέπει να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Τα σχόλια αυτά είναι που πράγματι τον προσβάλλουν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ

Όσο για σένα φίλε (-η) "ανώνυμε" που στην ανάρτησή σου με χρόνο (25 Νοέμβριος 2008 12:26 πμ) εγώ επώνυμα σου λέω ότι απλά σε λυπάμαι και δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Kala sas ksigi8ike o nektarios. Vgenete anwnima kai kelaidate. Aftos exei to 8arros kai na leei poios einai ke na dexetai an kati den einai swsto. Alla egw proxtes eida poy eixe pe8anei enas politkos de 8imamai pws tron legane i o allos o Xristodoulos kai alloi ti egine diladi, prowpiko dedomeno einai mia kidia? Ama paizoume sta ufadika me drakoyles kai skotomous einai kalitera?

Ανώνυμος είπε...

mpravo ... mesa stin tosi evaisthisia sas sinexizete edo na skilevete ton nekro...

exei plaka kai endiaferon... sas intrigarei giati anakalipsate mia diasimotita ...

enas anthropos itan kai paei pethane opos to palikari pou pnigike tis proelles ...

oue imin ...

ipokrites oloi sas kai oloi mas

DimVlaikos είπε...

Κάλυψα το φωτορεπορταζ της Νέας Εποχής. Πρώτα η αρχισυνταξία της εφημερίδας αλλά και εγώ προσωπικά, δεν θέλαμε να παρουσιάσουμε οποιαδήποτε εικόνα που δε θα τιμούσε το πρόσωπο και νομίζω το καταφέραμε.
Άσχετα με το τι συμβαίνει γενικότερα στα ΜΜΕ σε παρόμοιες περιπτώσεις, πάνω απ όλα πιστεύω είναι καθαρά θέμα προσωπικής αισθητικής.

Ευχαριστώ για το βήμα

Ανώνυμος είπε...

EMEIS den to kaname mamaaaa, mi mas kaneis nta nta. Allos espase to vazo me to glikoooo. Afierwnetai sti nea epoxi kai to megalo fwtoreporter tis.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω όλα τα σχόλια της ανάρτησης και πραγματικά δεν πιστεύω στα μάτια μου. Μιλάμε σοβαρά ότι είναι ηθικό και πρέπον για τον νεκρό και την οικογένεια να βγαίνουν τέτοιες φωτογραφίες? Μην τρελαθούμε τελείως!!! Απ΄την μία διαβάζω τον κο Κουκούλη Νεκτάριο να είναι στον κόσμο του και να μην παραδέχεται το έσχατο σημείο που έφτασε και απλά να βγάζει την φωτογραφία για τον λόγο ότι θέλει να μείνει στην μνήμη του ο Κωστάκος (Αλέν Ντελόν ο κύριος), απ΄την άλλη πλευρά ο κος Βλάικος να μας παρουσιάζει την πολιτική της εφημερίδας που εργάζεται Νέα Εποχή for ever (Αλέν Ντελόν Nr 2)!!!
Έχω θυμώσει πάρα πολύ με τον κο Κουκούλη και ιδιαίτερα με την στάση του προς τον ανώνυμο (που δεν εντάσσομαι υπέρ αυτού και των λεγόμενων του), αλλά δεν είναι και σοβαρό να τον λυπάται κιόλας, αντί να παραδεχτεί το λάθος του και να λυπηθεί τον εαυτό του!!!
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι :
κε Κουκούλη, δεν είναι τιμή για εσάς να μπαίνουν στο blog σας και μετά να σας κράζουν για αυτά που κάνετε και λέτε!!!! Όχι το λέω γιατί ευχαριστείτε τον κόσμο που επισκέφθηκε το blog σας...

Ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

Re paidia ton fagate ton anthrwpo. Pws lete den paradexetai to lathos tou, afoy diavasa kai leei oti itan mia aproseksia. Kai to allo ... Ti allo prepei na kanei otan ton vrizoyn diladi anwnimoi epeidi exoun politiko provlima mazi tou kai krivontai pisv apo ena pliktrologio para na toys lipatai? Kakws toys leei eyxaristw fisika. Sto katw katw, omws, oi monoi poy milisan edw mesa me to onoma toys itan aftos kai o Vlaikos. As valoume oloi onoma na ginei dimosios dilaogos pera fisika apo to pethameno poy as ton afisoume stin isixia tou. As vroume alli anartisi na vgaloume ta apw8imena mas enantion tou. Den ekane kai egklima kai afto den einai kritirio gia na kopaname kapoion. Den exoume dikewma...

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΨΗΘΗΚΑΜΕ... ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ή ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ?

ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΞΕΚΙΝΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ!!!

ΑΝΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ... ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Freegoldites, strava ksekinisate ... Kai dwsate vima se anwnimous hackerades...

Ανώνυμος είπε...

Προς κυριο Κουκουλη εντάυθα
Δέχομαι την απροσεξία σου.
Δεν ξέρεις αν τον γνώριζα ή όχι πριν πεθάνει! Εσύ σίγουρα ναι! άρα έπρεπε να το σεβαστείς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Όσο για την Δεύτερη απορία σου, αν τα τόσα ρεπορτάζ από θανάτους που καλύπτουν τηλεοράσεις και εφημερίδες με φωτογραφίες κλπ είναι ανήθικα , δεν με ενοχλεί ο συντάκτης... με ενοχλεί ότι σαν παιδαγωγός και δημοδιδάσκαλος θα έπρεπε να μην κάνει αυτά που είναι κατακριτέα.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ τη φωτογραφία! είτε παραδέχεσαι το λάθος σου είτε όχι , το έργο που αφήνει κάποιος είναι αυτό που μένει στην μνήμη μας . ΔΥΣΤΥΧΩΣ έφυγε νέος και δεν πρόλαβε να προσφέρει περισσότερα στον πολιτισμό. Παρά ταύτα ήταν πρεσβευτής μας στο εξωτερικό άσχετα, άν το έργο του δεν ήταν τοπικά γνωστό. Άλλωστε ο νεκρός μετά θάνατον δικαιώνεται !Τα σχόλια μου ήταν για να προσβάλλουν εσένα μπας και συνέρθεις και όχι τον αποθανόντα.
Υ.Γ. Ενώ τόσο το δικό σου κείμενο όσο και της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ στην εφημερίδα αναφέρομαι και όχι στο site(δεν εχω αποψη) ήταν όπως αρμόζει σε έναν αποθανόντα. Αυτό που με εκνεύρισε ταμαλα ήταν η μετέπειτα φωτογραφία στο φέρετρο .