Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

1980?

1980
Hermes: Ωραία διαφήμιση, και σύγχρονη.. δεν λέω.

bone man: Είπαμε οτι ο Δήμος δεν έχει λεφτά, αλλά ... όχι κι έτσι!
Hermes: Η διαφήμιση είναι για να φέρνει κόσμο, όχι να διώχνει, θα χαθεί και το νόημα της προσπάθειας. Βοne man? Η αισθητική πόσο κάνει?
bone man: Τη σύγκριση απλά την κάνω με την αρκετά - αισθητικά - πετυχημένη αφίσσα για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Hermes: Ωραία οργάνωση.. άλλο καμπάνια ... άλλο καμπάνα. (γιαυτό κλαίει το παιδάκι στην γωνία?)
bone man: Που είδες ότι κλαίει; Κι αν κλαίει, κλαίει γιατι το παίρνουν μακριά από τις εκδηλώσεις!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala afisara de leme, tifla na xei o Goutemberg, alla gata ki o allos ti fwtografise kai twra kai na tin mazepsoun vgike sti fora.

Ανώνυμος είπε...

Η αφίσα ειναι καλή. Με δυο λόγια λέει αυτό που κανείς άλλος δεν είπε μέχρι τώρα. Γιατί κάποια βλαχαδερά τρέχουν στας Αθήνας να ψωνίσουν.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΦΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΝΤΛ. Αλλά που να το καταλάβεις εσύ, ο αστός;
Το μήνυμα "η κρίση είναι στην κρίση μας" είναι πανέξυπνο, είναι ατάκα, είναι slogan και θα δεις ότι θα δουλέψει.
Και τέλος πάντων, όποιος έχει καλές ιδέες, τις ρίχνει και φτιάχνονται κι άλλες αφίσες.Κάντε και κάτι, όχι μόνο σχόλια

Ανώνυμος είπε...

mou kani entiposi i antimetopisi tou thematos apo olous sas. Ego heromai epidi gia proti fora vlepo na leei enas dimarxos stous aiginites na psonisoun apo to magazi mou kai na min pane allou. Afto mou ftani gia tin ora

Ανώνυμος είπε...

re wpa re! hold your horses... De nomizw na anaferete kaneis sti prwtovoulia tou dimou. Bravo sto Dimarho kai se aftous pou gia prwti fora skeftikan kati tetoio. Kai wraio slogan ehei. Piasariko. Gia xanadiavaste to blog!

Ανώνυμος είπε...

η κρίση μας έφερε πίσω στη δεκαετία του 80', όχι η αφίσα.
Και τότε κρίση έπρεπε να αντιμετωπίσουν και έβγαζαν τέτοιες καμπάνιες.

Ανώνυμος είπε...

ρε άτομο! ο Goutemberg ήταν γραφίστας; τελείωση τον ΑΚΤΟ μέσω e learning;

Παιχνιδιάρικη "λιγομίλητη". Δε λέω artisstik και προχωρημένης αισθητικής δεν είναι αλλά τα "λέει" σύντομα και καλά.
Ούτως ή άλλως μιλάς σε έναν κόσμο που κινδυνεύει περπατώντας να βρεθεί αγκαλιά με τα σφαχτά του Π....ρη.
Το θέμα είναι πως θα κινηθεί η αγορά τα Χριστούγεννα και όλοι ομολογούν ότι το στοίχημα της κρίσης στην Ελλάδα είναι η κίνηση των εορτών.

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση: τελείωσε όχι "τελείωση"

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, ανώνυμε (4 Δεκέμβριος 2008 9:22 πμ) ο Gutenmberg ήταν ιδιοκτήτης φωτοτυπάδικου, γραφίστας ήταν ο Γουτεμβέργιος. Λάθος !!!! (χα χα)
Τώρα χωρίς πλάκες νομίζω δεν πρέπει να σταθούμε στο θέμα της καλαισθησίας της αφίσας αλλά στο σκοπό της, στην καλή πρόθεση του Δήμου (των supproters του 1ου ορόφου μάλλον, γιατί ο chief κοιμάται με τα τσαρούχια) και στο πρόβλημα και πώς θα βρούμε άκρη γιατί θα πέσει πείναααα ... Ήδη άρχισε και πέφτειειει ....

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά? Είναι ωραίο σλόγκαν???? Η κρίση είναι στην κρίση μας!!!
Η κρίση δεν είναι στην κρίση μας είναι στην τσέπη μας! Και όσο για τον/την κύριο-α που αποκαλλεί κάποιους από εμάς βλαχαδερά, μάλλον δεν ξέρει τι γίνεται γύρω του, φαινομενικά δεν έχει καμία συναίσθηση των πραγμάτων. όταν υπάρχουν οικογένειες που έχουν πρόβλημα, μαγκιά τυος να πάνε να βρούνε τις προσφορές στην πρωτεύουσα και στο Jumbo και στα Lidl. Ή μήπως είναι καλύτερα να πάει στο super-market της Αίγινας και να πάρει τη ζάχαρη 1,5 €???
Σε επίπεδο διαφήμισης τώρα η αφίσα είναι επιεικώς απαράδεκτη, γιατί στον καταναλωτή δεν πρέπει να πεις την λέξη ...κρίση... , γιατί πολύ απλά θα θυμηθεί ότι την περνάει κι αυτός...
Προσγειωθείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ή μήπως είναι καλύτερα να ψωνίζω εγώ από τον κάθε Κρητικό κιέκείνος να ψωνίζει απ΄την Αθήνα τα Rolex του?????????????

Ανώνυμος είπε...

Κάντε ότι σας φωτισει ο θεος. Ο θεος ειναι μεγαλος.καντε μια δεηση,μπορειτε να κανετε και ένα ευχελαιο για να σωθειτε απο την κριση. εγω θα κολλησω την αφισα στο τζαμι τησ βιτρινασ και οποιοσ το καταλαβει

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός σαφώς είναι Μεγάλος και ως Μεγάλος που είναι μας έχει δώσει αυτό που δεν έχει κανένα αλλο ζωντανό πάνω στην γη, το μ υ α λ ό , το μυαλό λοιπόν το έχουμε για να σκεφτόμαστε... Αν από αυτά που συζητάμε κατάλαβες να βάλεις την αφίσα στη βιτρίνα σου, τότε τι να πω, κάντο, δικιά σου είναι η βιτρίνα, δικιά σου είναι και η τσέπη!!! Κακό θα κάνει στην πελατία σου. Είμαι στις πωλήσεις πολλά χρόνια και κάνω τη δουλειά μου εκ των αποτελεσμάτων πολύ καλά, μην το κάνεις συμβουλευτικά στο λέω, θα αφθιποβάλεις αρνητικά τον κόσμο σου.

Ανώνυμος είπε...

bone man: File teleftaie anwnime,OLOI prepei na valoun tin afisa sta magazia tous kai na apaitisei o Dimos na ti valoun kai oloi sta karavia kai stis dimosies ipiresies. Pate na kanete politiki se mia prospatheia pou ginete gia prwti fora stin Aigina? Berdevete ti politiki me tin aisthitiki. Tou kathenos i aisthitiki einai diaforetiki. Den eimaste klwnoi. Allo pragma to ena ki allo to allo.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις καμιά συγγένεια με τον Αλέν Ντελόν!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αφίσα - δεν ξέρω τι λέτε εσείς - πέτυχε, αφού κατάφερε να τραβήξει την προσοχή όλων σας! Αισθητικά μπορεί να μην έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά υπηρετεί τον σκοπό της: τραβάει το μάτι και πληροφορεί. Φοβάμαι όμως ότι όλη αυτή η φιλολογία για την "αισθητική" της αφίσας καταντάει εκ του πονηρού εκπορευόμενη... Όταν για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοια κρίση και για πρώτη φορά βλέπουμε ότι ο Δήμος παίρνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή της, είναι τουλάχιστον γελοίο να ασχολούμαστε με την "αισθητική" της αφίσας! Ας σοβαρευτούμε κι ας αφήσουμε τις μιζέριες, γιατί όντως η κρίση είναι στην κρίση μας, αλλά μη διαθέτοντας κρίση δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο ανωτέρω ανώνυμος, εκτός τόπου και χρόνου, πιστεύω πως τέτοια λόγια θα μπορούσε να πει μόνο ο δημιουργός της αφίσας !!! Δεν κάνουμε σχόλια επειδή μας αρέσει κάτι, κάνουμε επειδή δεν μας αρέσει, οπότε δεν σας τιμά ιδιαιτέρως....

Ανώνυμος είπε...

An den katevasoun tis times o kosmos 8a fevgei. Akoma kai oi fwtotipies exoun diplasia timi apo tin Akadimis kai ti Solwnos.

Vevea edw exoyme kai to allo: O Dimos zitaei sinergasia apo toys epaggelmaties alla se ka8e efkeria oi sinergates tou ksexezoun kai prosvaloun to simvoulio tis epaggelmatikis enwsis.

To'na xeri prepei na nivei to allo.

Kai ena allo eipe kapoios to pontiako na exei to pexnidadiko tis Aegina idies times me to Jumbo kai skeftomai: Ena pexnidadiko tis Aegina 8a agorasei px 50 trenakia apo ti viomixania kai to jumpo 8a agorasei mia ... ntalika. Einai dinato na to sinagwnistei i ntopia mikroepixeirisi?

Ανώνυμος είπε...

Τι κριμα!!!
Οι μαγαζατορες που τοσα χρονια κανανε περιουσιες και βιλες για αυτους και τα παιδια και τα εγγονια και τα διςεγγονα κτλ,τωρα δεν εχουν πελατια!!!
Και ο Κουκουλης ειπε οτι ΜΟΝΟ εργολαβοι του νισιου θα παρουν τα εργα που θα κανουνε,για να πλουτησουν ακομη περισοτερο και να παρουνε κι'αλλους ανασφαλιστους αλοδαπους να δουλευουν για τον αφεντη εργολαβο...
Ρε ουστ απο δω ... λαμογια.

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις την αφισούλα το λαμόγιο ο ΄διαφημιστής την έφτιαξε; Από αισθητική Ανόρθωση ο διαφημιστής..