Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008



"Ζωγραφίζοντας στην Αίγινα". Η ιδέα είχε ως εξής . Τα παιδιά κατεβαίνουν στη πόλη, μοιράζονται τελάρα, πινέλα και χρώματα και σκορπίζονται σε όλη τη πεζοδρομημένη Αίγινα μετατρέποντας τη σε εργαστήρι ζωγραφικής.
Ένα σύνολο 60 μαθητών γυμνασίου και λυκείου έδωσαν ραντεβού το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου, χωρίστηκαν σε 15 ομάδες και αψηφώντας το κρύο και τη βροχή στόλισαν με τις δημιουργίες τους το κέντρο της Αίγινας.
Οι ομάδες ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν στις 11 το πρωί και ολοκλήρωσαν τις δημιουργίες τους αργά το απόγευμα!
Η αντιφατικότητα των συναισθημάτων των ημερών, όπου η γιορτή των Χριστουγέννων "μπλέχθηκε" με τα όσα δραματικά έχουν συμβεί, απεικονίστηκε στα έργα των παιδιών, προκαλλώντας έντονα συναισθήματα.
Τα έργα θα παραμείνουν εκτεθειμένα σε μια μορφή outdoor exhibition αφού πολλά καταστήματα ανέλαβαν υπεύθυνα να τα φυλάσσουν κατά τις βραδινές ώρες.
Διοργανωτής ήταν ο Δήμος Αίγινας και εμπνευστής της ιδέας και επικεφαλής ήταν ο Δημήτρης Βλάικος που μαζί με της Ζωγράφο Ξένη Πετρίτη επιμελήθηκαν με επιτυχία τη δράση. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια του Τοπικού Συμβουλίου Νέων που έδειξε μια ιδιαίτερη δυναμική και ενδιαφέρον καθώς και η προσφορές των καταστημάτων Ξυλεία «Λεούση», Βιβλιοπωλείο «Φλώρα» και της Νέας Εποχής που προσέφεραν κάποια από τα υλικά.
Στόχος όλων είναι η καθιέρωση της δράσης. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν. www.neaepohi.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αρε Δημητράκη με τις ιδέες σου τις Παριζιάνικες....
ΠΑΤΣΙΝΟΣ

sxoliastis είπε...

τα μπράβο για την ιδέα και για όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της δεδομένα, όμως το ενδιαφέρον είναι να αναλύσουμε τι η φαντασία των παιδιών κατέγραψε στους πινάκες τούς.