Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Που είναι η Επαγγελματική Οεεο…




Από την www.neaepohi.gr


Σήμερα 17 Δεκεμβρίου , η εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο Διονύσιο πολιούχο άγιο του νησιού μας. Συνήθεια πια παγιωμένη στο χρόνο η επίσκεψη των συμπολιτών μας κατά εκατοντάδες στον γειτονικό Πειραιά για “shopping therapy”. Σε μια εποχή τόσο ιδιαίτερη όπως η σημερινή, σε μια εποχή που ο μικρός επιχειρηματίας πραγματικά υποφέρει, αυτή η αρκετά υπολογίσιμη «εκροή Αιγινήτικου συναλλάγματος» προς την γείτονα , αφήνει όσο ποτέ έντονα τα σημάδια της στην τοπική αγορά.


Την ημέρα λοιπόν αυτή θα περίμεναν οι ντόπιοι επιχειρηματίες μια αντίδραση, μια δραστηριοποίηση της αντιπροσωπευτικής τους ένωσης .
Μια διανομή φυλλαδίων από το πρωί στο λιμάνι θα ήταν ένας δόκιμος τρόπος προβληματισμού των οικονομικών μας μεταναστών προς τον Πειραιά.
Ένα φυλλάδιο που θα αναφερόταν στα πλεονεκτήματα που έχει ο συμπολίτης μας όταν ψωνίζει και στηρίζει την τοπική αγορά.

Μια αγορά που απασχολεί επαγγελματικά πλήθος συμπολιτών μας, που η ποικιλία της και οι τιμές της, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ανταγωνίζονται τις μεγάλες αγορές του κέντρου, που ο αγοραστής είναι «επώνυμος» και χαίρει κι ενός ιδιότυπου “after sale service” και που σε τελική ανάλυση γλυτώνεις και χρήματα αποφεύγοντας το τσουχτερό εισιτήριο.

Ένα φυλλάδιο που θα στόχευε και στο συναίσθημα των συμπολιτών μας, θα προβλημάτιζε και θα αξιολογούταν θετικά από όλους.

Και το μεσημέρι όταν θα επέστρεφαν από το «επάρατο» κέντρο οι ταλαιπωρημένοι επιδρομείς με γεμάτα τα χέρια σακούλες, μια κονκάρδα που θα έγραφε «αγαπώ το νησί μου στηρίζω την αγορά του» και ένα μικρός πάγκος με κεράσματα και μουσική στο λιμάνι, θα γέμιζε ενοχές και προβληματισμό τους συμπολίτες μας.

Γιατί αγαπητοί επαγγελματίες στις ημέρες μας και η ενοχή πρέπει να πέσει στο τραπέζι ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα.

Αντί λοιπόν η επαγγελματική ένωση του νησιού να βοηθήσει τα μέλη της ως όφειλε, αναλώνεται σε εγωισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις του προεδρείου της με την Διοίκηση του Δήμου.

Σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης, μόνο με συλλογική δράση μπορεί να διασωθεί μια τοπική αγορά. Και τη δράση αυτή συνήθως την διευθύνει και την ενορχηστρώνει το τοπικό συλλογικό όργανο. Ένα όργανο όμως με φαντασία, διάθεση και απαλλαγμένο από κομματικά άρματα και επιταγές.

Που είναι λοιπόν η αντιπροσωπευτική σας ένωση, φίλοι επαγγελματίες.
Οεο ….
AgiosPistatsios: Χωρίς να στέκομαι στον συγκεκριμένο πρόεδρο η επαγγελματκή χρειάζεται κάποιον ποιο ενεργητικό και με περισσότερη φαντασία από ποτε. Είναι απογοητευτικός ο τρόπος που λειτουργεί ή μαλλον που δεν λειτουργε

SXOLIASTIS:το θέμα νομίζω ότι έχει τρεις παραμέτρους
1)την συνήθεια των κατοίκων όπου με την ευκαιρία της αργίας έσπευσε να ξεφύγει από την ρουτίνα του.
2)η δυνατότητα των καταστηματαρχών η όχι να κρατούν την πελατεία τους στο τόπο τούς.
3)και φυσικά το συνδικαλιστικό όργανο που τους εκπροσωπεί αν εχει τη γνώση και την δυνατότητα να λειτουργεί κάτω από τους σύγχρονους κανόνες εμπορίου (αυτό άφησε το κάνει ΤΖΙΖΖΖΖΖΖ)
και είναι πολύ άδικο αυτό να συμβαίνει στην ΑΙΓΙΝΑ που έχει πραγματικά μια πρωτιά σύγχρονης εμπορικής αντίληψις και σκέψης που δυστυχώς κανείς δεν παραδειγματίσθηκε και ονομάζεται ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχουμε καταντήσει όσοι έχουμε μαγαζιά να τρέμουμε τις αργίες.
μπράβο ρε παιδιά
όσο για την επαγγελματική θα τους τα πω η ίδια από κοντα
Σ.Χ.

bone man είπε...

Άλλο πράγμα η Επαγγελματική και άλλο ο Παπαργύρης.!?

Ανώνυμος είπε...

ο Παπαραργύρης εξαντλεί την δραστηριότητα του στην λαμογιά.
αλλά δε φταίει αυτός. οι υπόλοιποι που τον εξέλεξαν αντιπρόσωπο τους.
Αλλά όπως λέει ο λαός "έχουμε ότι μας αξίζει"...

Ανώνυμος είπε...

Ας φτιάξουν λίγο τις τιμές και μετα να ζητάνε να ψωνίζουμε από αυτούς. Η κρίση δεν πλήτει μόνο τα μαγαζιά αλλά και τους πολίτες.
Και τη συμπεριφορά τους ορισμένοι να κοιτάξουν, γιατί φίλοι-φίλοι αλλά έλεος πια.
Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

mpori sti nea epoxi na ine fek kai na grafoun oti tous plironi o Afrikanos alla se afto ehoyn dikio.
na anagnorizoume kai ta kala...
ke ine ke exipnes oi idees poy grafi

Ανώνυμος είπε...

den mou aresei na mpainw se ena magazi kai me to zori na lene mia kalimera! ase pou an den psoniseis vlepeis ti sou exei surei apo mesa tou..ftiaxte tous tropous sas, tis times sas kai meta 8a psonisoume..
den isxuei gia olous alla gia tin pleiopsifia

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΟΤΙ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ SHOPING THEARAPY ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.
Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΣ?
ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!
ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ FRANCISING
ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ COHIBAS ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!
ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΩΤΣΑΓΑΜΕ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Τόσες ανοησίες και ασυναρτησίες μαζί δεν έχω ξαναδιαβάσει. (για τον απο πάνω μιλάω). Ο Παπαργύρης έχει εξαπατήσει το Δημόσιο, είναι υπόχρεος και ταυτόχρονα θέλει να παραστήσει ότι ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Μα έχει ήδη αποδείξει ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι η πάρτη του.

Ανώνυμος είπε...

Άκου ξύπνιε. (πρώτη φορά γράφω).Για τα ρέστα που γράφεις αδιαφορώ. Θα κρατηθώ όμως από το πρώτο. Είμαστε επαγγελματίες και όπως σωστά γράφτηκε βλέπουμε την ένωση μας να κάνει πολιτική και να αδιαφορεί για όλους. Να πάνε για βόλτα και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα ακόμη και να ψωνίσουν από τον Πειραιά είναι θεμιτό και σε τελική ανάλυση κανένας δεν μπορεί να το απαγορέψει. Αλλά ρε μεγάλε αυτό που έγινε σήμερα είναι άνω ποταμών. Αν κατέβαινες στα καράβια σήμερα θα μέτραγες χιλιάρικα που πήγαν στην Αθήνα από την Αίγινα. Και όχι σε μαγαζιά που δεν έχουμε….Ξέρω τι σου λέω. Αλήθεια εμένα προσωπικά ο Παπαπργύρης και ο κάθε Παπαργύρης μου είναι αδιάφορος, όπως επίσης και οι Κουκουλομούρτοσακιώτηδες. Αυτό που βλέπω είναι ότι έκανα μια επένδυση, χρωστάω στην τράπεζα και έχει πέσει η δουλειά μου 30%.
Εγώ έφτιαξα σπίτι και πήρα συνεργεία από εδώ έπιπλα από εδώ ηλεκτρικά από εδώ και σήμερα είδα τις γυναίκες τους με τσάντες από μαγαζιά που πουλάνε είδη ίδια με τα δικά μου. Είναι αδικία και ξεφτύλα . όσο για σένα αν είσαι ο πρόεδρος κοίτα να ασχοληθείς με την τόνωση της αγοράς και να σταματήσεις να πολιτεύεσαι. Κι αν σου λείπει η φαντασία παραιτήσου. Όσο για τον Κριτικό που συνέχεια τον κάνουμε καραμέλα ξέρει και κρατάει τον κόσμο του. Αυτός είναι πρότυπο επιχειρηματία. Αν εμείς δεν μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο να μας προτιμά τότε δε μας φταίει η ΑΝΕΔΗΚ.
Ξεκόλλα μπας και ξεκολήσοιυμε κι εμείς. Βαρέθηκα με την μικροπολιτική σας. Εγώ κοντεύω να κλείσω και να ψάχνω μεροκάματο και όλοι σας εκκολάπτεστε για δήμαρχοι. Δυο γαϊδουριών άχυρα είναι για σας εξίσωση. Σας βαρέθηκα….

Ανώνυμος είπε...

διευκρίνηση στο προηγούμενο
"το ξύπνιε πάει στον ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ τόση ώρα που διαβάζω τα σχόλια της ανάρτησης ότι έχετε απλουστεύσει πάρα πολύ τα πράγματα και τα έχετε βάλει με έναν άνθρωπο.
Επιτυχία δεν είναι να φτιάξει ένας άνθρωπος ένα stand με γλυκά και και να μοιράζει στους Αιγινήτες που επέλεξαν την Αθήνα για τα ψώνια τους. Είναι γελοίο να σκεφτόμαστε ότι για ένας άνθρωπος πρέπει να αρχίσει να τρέχει για 10.000 ανθρώπους. Δεν γίνεται, πολύ απλά!!!
Πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να κινητοποιηθούν και να αφήσουν τα μοιρολατρικά στοιχεία στα καινούρια τους σπίτια.
Ο κάθε Πρόεδρος μπορεί να λειτουργήσει ως εμπνευστής κι από εκεί και πέρα όλοι να στηρίξουν και να τρέξουν.
Κάτι παρόμοιο έχει γίνει και στην Σουβάλα με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Εκεί είναι πολύ πιο λίγος ο κόσμος κι όμως όλοι τρέχουν κι αγωνίζονται ως ομάδα...
Προσπαθήστε κι εσείς και πάρτε ιδέες από επιτυχημένες ενέργειες και όλοι μαζί θα τα καταφέρετε...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο απόλυτο, απλά είσαι …αδιάβαστος. Αν διάβαζες όλα τα σχόλια, το σχετικό άρθρο και έπιανες το ουσιαστικό νόημα της συζήτησης, ίσως να μην έμπαινες στον κόπο να γράψεις απλά ως επανάληψη ότι έχει ήδη ειπωθεί. Κανείς δεν μίλησε για έναν άνθρωπο αλλά για συλλογική δράση με εκφραστή την επαγγελματική. Αναφέρεται σαφέστατα στην πρώτη ανάρτηση του άρθρου του ΚΕΚΡΕΖΟΥ από το site της νέας εποχής . Άρα μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να τα διαβάσεις όλα και πιάστηκες επιλεκτικά από 2-3 σχόλια κατά του Παπαργύρη. Σε ότι αφορά την Σουβάλα εν μέρει συμφωνώ αλλά και πάλι ο Χειμώνας είναι τραγικός. Εκεί μένω και ξέρω. Η επαγγελματική δραστηριοποιείται φαίνεται επιλεκτικά το καλοκαίρι.
Αυτά και ευχαριστώ για τη φιλοξενία…

Ανώνυμος είπε...

empnefstis o PAPARAS ante paratamas re Petriti. oyte glika den kani giana mirasi

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε φίλε εσύ κατάλαβες ότι πρέπει ο Πρόεδρος να πάει να μοιράσει γλυκά στην παραλία και ότι πρέπει να τρέχει για όλους μας...
Καλά σου λεει ο πιο πανω. Προσεκτικότερη ανάγνωση...
και στα καινούργια σπίτια που αναφέρεσε φαίνεται πως η ικανότητα στην κατανόηση κειμένου είναι περιορισμένη.
ξαναπάρτα μια βόλτα τα κείμενα και πάρτο αλλιώς. Βρήκες

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν καταλάβατε ότι αναφέρομαι στην συλλογικότητα μιας προσπάθειας.
Δεν φωτογράφισα κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά τη δύναμη μιας προσπάθειας. Ίσως να ήταν ασαφής η διατύπωση μου. Δεν περιέγραψα τον κάθε Πρόεδρο να μοιράζει γλυκά στην προβλήτα της παραλίας, αλλά όλους μας να πάρουμε τα ηνία στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε. Να γίνουμε μια ομάδα για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και μετά τους πελάτες μας.

Ανώνυμος είπε...

Ε αυτό λέμε τόσες ώρες και εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι ότι ο Δήμαρχος προεκλογικά και μετεκλογικά είχε αρχικά αναφέρει και μετά αναλύσει το πόσο σημαντικές είναι οι συλλογικές προσπάθειες και οι συντονισμένες κινήσεις μεταξύ των πολιτών. Έτσι και τώρα πρέπει όλοι οι Αιγινήτες να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε αφήνοντας πίσω μας εγωισμούς και ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Ανώνυμος είπε...

σωστός

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός

Ανώνυμος είπε...

Σαν ένας από τα gb, θα ήθελα να σας ζητήσω να χρησιμοποιείτε ένα ψευδώνυμο.
Αν κάποιος μπει και διαβάσει όλες τις αναρτήσεις δεν θα καταλάβει και πολλά.
Μόνο μεταξύ σας καταλαβαίνεστε έτσι. Θα βοηθήσει αρκετά την κουβέντα αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό