Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Pro bono publico

για το κοινό καλό



bone man: Εθελοντισμός είναι η θέληση των ανθρώπων να δουλέψουν για λογαριασμό άλλων χωρίς να έχουν οικονομικό ή υλικό κίνητρο για το κοινό καλό. Αυτό έλειπε - σχεδόν - τόσο καιρό από την Αίγινα και σήμερα είδαμε τη μεγαλειώδη εφαρμογή του.

sxoliastis :αυτή η προσφορά θα φθάσει σίγουρα στους αποδέκτες της, και καμία
προσφυγή δεν είναι ικανή να τη σταματήσει.
Επίσης, ο Εθελοντισμός που η έννοια του είναι προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου για το καλό του κοινωνικού συνόλου ,αυτό λοιπόν που λέμε κοινωνικό σύνολο θα αντιληφθεί και θα εκτίμησή ανάλογα αυτή την προσφορά ?
θέλω επίσης να επισημάνω ότι αυτή η απόφαση του Δήμαρχου και των Δημοτικών συμβούλων του,δεν είναι απλά μια απόφασή, είναι μια απόφαση πρωτοπόρα για την τοπική αυτοδιοίκηση ,είναι μια απόφαση -ΕΛΠΙΔΑ μέσα στην εποχή που ζούμε όπου η "κοινωνική προσφορά" διέπεται μόνον από τους κανόνες της ιδιοτέλειας και της αρπαχτής.

Hermes: Συμφωνώ απόλυτα, μιλάμε για προσφορά και όχι για εκτέλεση ενός έργου!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάρηκα πολύ για τις καινούργιες πρωτοβουλίες που πάρθηκαν φέτος. Εντάξει, πέρσι κάποιοι από εμάς τρέξαμε για τα φωτάκια και κάναμε κάτι εντυπωσιακό που άνοιξε δρόμους. Αλλά φέτος, για σκεφτείτε πόσα πράγματα γίνανε λίγο πριν τις γιορτές. Ο Ανθρώπινος Κύκλος Προσφοράς, η δενδροφύτευση, ο στολισμός και άλλων λιμανιών, η καταπληκτική παράσταση της Ζωντανής Φάτνης. Χάρηκα πολύ και για τους νεότερους που άρχισαν να αντιλαμβάνονται την σημασία της εθελοντικής δράσης. Μπράβο Δημήτρη για την κινητοποίηση των μαθητών να ζωγραφίσουν στην Αίγινα. Ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια και πολύ ωραία τα έργα των παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ κάτι μυστικό,
κάτι πλούσιο και παράξενο σαν τοπίο του βυθού,
ανθισμένες κερασιές κι απόγευμα ζεστό
και πολύχρωμο χορτάρι, ναι, για ν' αποκοιμηθώ.

Τόσα χρόνια πάλευα μόνος στα τυφλά
και ταξίδεψα κι αρρώστησα και πέρασα πολλά,
τώρα όμως πλάι σου και πάλι περπατώ,
μες στα χρώματα του κήπου σου και δίπλα στο νερό.

Αμαξάκια κάτασπρα φεύγουν απαλά
και μας φέρνουνε σε σένανε στα μέρη τα παλιά,
κοντά μου φωσφορίζοντας σκύβεις και με φιλάς,
για τη νύχτα με σκεπάζεις, ναι, και με παρηγοράς.

από το Νιόνιο για τις μαγικές στιγμές της συμετοχής και του θείου μετασχηματισμού του πολίτη, από αγανακτισμένο τηλεθεατή σε ενεργό δημιουργό της γιορτής.
χρόνια πολλά, και όπως λέει και ο φίλος μου
"γιατί τα χρόνια φεύγουν χύμα και μεις τους δίνουμε ένα σχήμα"
ΚΕΡΚΕΖΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι πίνετε ρε παιδιά?
Εντάξει όλα είναι τέλεια!!! Πέτυχε ο ανρώπινος κύκλος προσφοράς, πέτυχε η δενδροφύτευση, πέτυχε ο στολισμός των λιμανιών, πέτυχε το κλείσιμο των δρόμων... Τι να πω? Μόνο την πινακίδα προς το καζίνο του Μόντε Κάρλο δεν είδα να βάλετε ακόμα... Μόλις γίνει και αυτό θα μπορώ να πω επιτέλους ότι η γενέτειρα μου είναι η Νίκαια(όχι η φτωχογειτονιά, το πανάκριβο θέρετρο)και έτσι θα ολοκληρωθώ ως προσωπικότητα...
Προς τις νέες μητέρες :
Νέες μητέρες μην στενοχωριέστε που δεν μπορούν να περάσουν τα καρότσια των μωρών σας από τους δρόμους, εντός ολίγου θα μεταφέρονται με ελικόπτερα.
Προς αλιείς:
Ψαράδες του τόπου μας, από του χρόνου (γιατί από φέτος δεν προλαβαίνουμε) θα στολίσετε με στυλ πολυτέλειας και υπερπαραγωγής τις ανεμότρατες και θα περνάτε καθημερινώς από τον Δήμαρχο ή τους Αντιδημάρχους για να λαμβάνετε την είσπραξη της ημέρας.
Προς : Δημήτρη
Μπράβο Δημητράκη, πολύ καλή προσπάθεια...
Προς Δήμαρχο και περίγυρο
Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στη ζωή μας και τα κάνετε όλα τέλεια και μας έχετε κάνει το πιο trendy νησί μακράν...

Ανώνυμος είπε...

ti grafis re Kerkezo stixous. Malon agori mou de xeris pou apefthinese. edo kaike i Ellada ke stin Egina akomi ke ta nea pedia ipostirizan tous mpatsous. kateba ke se kamia kafeteria na sou figi to tservelo.
edo oi neoi akoun Zazopoulo ke vari tous pefti. Osoi mporoune tin kanoun aidiasmenoi. Exi katantisi to nisi tiw malakias. 24 xronia ke akomi den exo katalavi pos skeftonte kapioi.
o Savopoulos se marane.

Ανώνυμος είπε...

mpravo stous mirmidwnes energous polites....
eftixws pou fitrwsan ki aftoi kai eidame mia mavri mera sto nisi....